keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Paluu kisoihin (ja someen)

Syksyn jälkeen jäimme bloggaus jäi KAS:n kisoihin. Tämän jälkeen kävimme vielä kisaamassa Pyhäjärvellä josta otimme sen viimesen LUVA:n 1-luokassa ja noustiin kakkoseen päivän ekalla radalla. Kisasimme myös 2 startti 2-luokassa joista tuloksena HYL. Kakkosluokan mutkat oli tuossa vaiheessa vielä liikaa. Tämän jälkeen päätin että nyt treenata hetki ja sitten taas kisataan. Treenit eteni hyvin ja vihdoin tuli vuoden lopulla aika palata kisaavien pariin. No eihän ne suunnitelmat ihan putkeen menneet. Joko ohjaaja oli sairaana, aikataulut ei onnistunut tai sitten vuoden viimeisenä mahdollisena kisaviikonloppuna Oulun alueella, Flit aloitti juuri juoksun edeltävänä iltana.

Näin ollen seuraavat startit otettiin vasta KAS:n kisoissa helmikuussa, lähes puoli vuotta edellisistä starteista. Täytyy kyllä sanoa ettei sopinut noin pitkä väli, ei ohjaajalle eikä koiralle. Ohjaajalla olo kuin ei olisi kisannut ikinä ja koiralla ei focus pysynyt kasassa oikeastaan yhdelläkään radalla. Tuloksena 3xHYL. Kisat harmitti ihan älyttömästi. Periaatteessa teknisesti radoissa ei ollut mitään vaikeaa ja omat ohjaussuunnitelmat onnistui täysin. Toisen radan jälkeen tuomari kävi erikseen kehumassa loistavaa rataa, mutta ei lohduta, vituttaa niin vituttaa. Koira päättää haahuilla kesken radan toimitsijoiden takia josta 2/3 hylkyä. Me ei tunnuta pääsevän tästä eroon mitenkään, jotain pitäs tehdä mutta mitä. Jo startit oli ihan kauheita, koira kuikuilee ympärilleen kun treeneissä ei meinaa pysyä paikoillaan pitäs radalle päästä. Joku vois olla tyytyväinen tähänkin mutta kun tietää mihin koira treeneissä pystyy.

Toisen radan jälkeen sain kyllä kuulla kehujen lisäksi myös suoraa palautetta että noin paskalla ohjaajan asenteella ei tarvitse kisoihin tulla. Joku olisi voinut ehkä suuttua suorasta puheesta mutta koska huomauttaja oli valitettavasti oikeassa, täytyi käydä vakava keskustelu pään sisällä ja miettiä syntyjä syviä. Kolmanteen starttiin sitten ladattiin parempi asenne ja eikun menoksi. Tällä radalla otettiin sitten hylky kun käskytin mutkaputkella koiraa ja Flit päätti kääntyä takaisin kesken kaiken. No ainakin asenne oli parempi tällä kertaa. Koiran menokin oli hieman parempaa mutta ei se vieläkään hyvältä näyttänyt.

Koska KAS:n kisat meni aivan perseelleen, päätin ilmoittaa meidät OKK:n kisoihin jotka olin aiemmin päättänyt sivuuttaa huonon hallin vuoksi. Vähän hirvitti kisapäivänä että mitä tästä tulee, koira joka haahuili tutussa, rauhallisessa hallissa, laitetaan OKK:n metelikattilaan. Käytös yllätti positiivisesti, jo lähdössä ilme oli selkeästi parempi. Vielä tuli joka radalla pieniä nukahduksia keskittymisessä mutta niistä selvittiin. Tuloksena OKK:lta 1xHYL, 2x0 joista toisesta se 2-luokan eka LUVA. Meno oli edelleen tukkoista mutta parempaan suuntaan kuitenkin on menty. Myös Flit:ä usean viikon vaivannut valeraskaus alkaa olla ohi.

Seuraavaksi edessä oman seuran kisat Haukiputaalla. Ilmoitettuna 3 starttia, täytyy toivoa että molempien ajatus pysyy tällä kertaa kasassa ja saadaan kasaan ne 2 puuttuvaa LUVAa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti