maanantai 8. huhtikuuta 2013

Agilityä lomaviikko täynnä

Pääsiäisen jälkeinen viikko oli täynnä agilityä (ehkä vähän liikaakin). Flitille kahdet ohjatut treenit, Nicolle yhdet ostetut treenit Activelta, Evelle kontaktitreenit vapaavuorolla ja viikonlopulle vielä 2 kisastarttia Nicon kanssa. Olipahan taas viikon aikana tekemistä.

Flitin kanssa käytiin ensimmäisissä ohjatuissa tiistaina. Ohjelmassa oli jarrutuksia erikoisesteille, pituudelle, muurille ja renkaalle. Täytyy tunnustaa ettei näitä ole paljon Flitille tehty ja se näkyi. Joko ei jarruttanut tai sitten jos jarrutti, meinasi jäädä este suorittamatta tai muurin palikat vaan lenteli. Putkella jarrut näytti olevan täysin hukassa, joka kerran toista metriä putkesta suoraan ennenkuin kääntyi. Ei hyvä ollenkaan. Kotiläksyjä tuli näistä treeneistä ja ihan aiheesta. Tällä kertaa vauhdin kanssa oli vähän kaksijakoiset treenit. Alussa mentiin vähän himmaillen, irtoili kuitenkin esim. putkeen useamman metrin päähän. Loppua kohti kuitenkin alkoi taas asenne muuttumaan kohdalleen. Viikon toiset ohjatut oli lauantaina. Paikalle mennessä jo mietitytti että olenkohan oikeaan aikaan paikalla kun ketään ei näy. Olin kuitenkin, olin vain ainoana treeniryhmästä paikalla tällä kertaa joten sain siis ihan yksityistunnin. Tänään ohjelmassa oli 16 esteen, kohtuu yksinkertaista radan pätkää. Ainoina haasteina lähinnä muutamat tiukemmat käännökset joissa oli tarkoitus treenata koiralle jarruja. Ja jarruja tosiaan tarvittiin. Tällä kertaa Flit oli alusta alkaen täysillä mukana ja vauhtia riitti. Ohjaaja vaan meinasi olla myöhässä useampaan kertaan. Flitin kanssa esteille ei vaan voi jäädä odottelemaan jos meinaa keretä jatkoon. Tämä tuli todettua useampaan kertaan. No saatiin se sitten puhtaasti läpikin kun vaan muisti lähteä liikkeelle ajoissa. Koska olimme yksin paikalla, kerkisimme juosta toisenkin 16 esteen pätkän. Jälleen samoja ongelmia kuin ekalla, ohjaaja jumii esteille odottamaan että tuleppas sieltä. Tämä on jäänyt päälle Nicon kanssa treenaamisesta, sitä kerkeää ja on oikeastaan pakkokin odotella ettei ole sitten liian aikaisin seuraavalla esteellä. Oman pään sisällä ohjausmoodin vaihto ei meinaa onnistua ihan noin vain. Tämäkin pätkä onneksi loppujen lopuksi puhtaana läpi ja saatiimpa viimeisellä vedolla loistava osoitus Flitin radanluvusta. Ohjaaja kauhean myöhässä persjätössä, koira ensin jo lähes ohi esteeltä mutta palasi takaisin suorittamaan esteen huomattuaan että tätä se varmaan tarkoittaa vaikka seikkailee missä sattuu. Opeta koirasi hyvin niin voit itse mokailla.

Onneksi Flit lukee rataa ja lukitsee esteet jo aivan käsittämättömän hyvin treenimääriin nähden. Sen voi jättää aika aikaisessa vaiheessa suorittamaan estettä ja lähteä itse eteenpäin. Ja tälle tulee tarvetta jos ja kun tämä vauhti pysyy /kasvaa.

Nicolle sain ostettua valmennusryhmä treenit keskiviikolle 3lk:sten ryhmästä. Myös tämän treenin tarkoitus oli jarrutukset erikoisesteille. Ei tuossa kauheita ongelma kohtia Nicolle ollut, ainoa hankaluus oli mitoittaa oma vauhti uudestaan Flitin treenien jälkeen. Flitin treenien jälkeen, olen Nicon kanssa usein liian aikaiseen liikkeellä jolloin joko Nico ottaa kiellon tai sitten joudun odottelemaan sitä seuraavalla esteellä. Ja sama sitten toisinpäin kuten yllä kirjoitin. Loistavana esimerkkinä tästä muuri, hyppy, pituus pätkä joka oli sama sekä Flitille että Nicolle. Flitin kanssa muuri jaakotuksella ja sitten kiireellä persjättöön että kerkeää ajoissa. Nicolle lähdin samalla tempolla liikkeelle muurilta ja huomasin että seisoskelen paikallaan pituudella koiraa odotellen. Näillä kahdella koiralla ei tulla kisaamaan samaan aikaan, sen voin jo luvata.

Nicon kanssa kisattiin vielä viikonloppuna OKK:n kisoissa kaksi agilitystarttia. Kisat oli onneksi vasta iltapäivästä niin kerkesi heräilemään ja aurinkokin paistoi. Tällä kertaa ajoitukset oli onneksi aikalailla kunnossa ja kohtuu tyytyväinen olen startteihin vaikka tulosta ei tullutkaan. Ekalta radalta 5 viimeiseltä hypyltä. Nico oli jo oikeassa linjassa viimeiselle kun päättikin yhtäkkiä lähteä minusta poispäin?? kiertäen hypyn toiselta puolen ohi? Tästä ei oikein saatu selvyyttä paikan päällä mitä siinä oikein tapahtui. Ohjauksen loppuminen olisi pitänyt tuoda koira tuossa tilanteessa hypyn ohi mutta ohjaajan puolelta, ei siten että koira säntää toista metriä ohi ulkokautta? Toiselta radalta HYL Nicon hypätessä hyppy väärinpäin. Jälleen vähän outo tilanne, keppien jälkeen tein päällejuoksun koska seuraava este oli keppien vieressä ollut hyppy takakiertona. Nico kuitenkin säntäsi ihan suoraan minusta ohi selän puolelta ja suoritti hypyn väärinpäin? Videoanalyysi odottaa että mitä noissa oikein tapahtui, hyvin outoja virheitä meille.

Even kanssa käytiin treenaamassa kontakteja Activella Nicon treenien jälkeen. Even kontaktit alkaa näyttää hyvältä keinua lukuunottamatta. A menee pienellä muistutuskäskyllä vauhdilla loppuun asti. Puomilla on tällä hetkellä käytössä kaari jolla varmistetaan suoritus loppuun ettei tule palkattua vääriä suorituksia. Molemmat esteet on vauhdikkaita ja suoritus jatkuukin tämän jälkeen vauhdilla. Even kontaktien tämä on täysin oikea ratkaisu, OnOff ei olisi ikinä tuonut muuta kuin suruja ja murheita kisaamisen kannalta. Keinu onkin sitten ongelmallisempi. Eve ei tunnu keskittyvän yhtään annettuun komentoon/edessä olevaan esteeseen eli keinun ja puomin erottelu ei onnistu. Tästä johtuen se säikähtää aina eka kerran keinua irti tehdessä ja tämän jälkeen ei oikein uskalla tehdä sitä. Jotenkin pitäisi saada varmemmaksi tuo keinu niin alkaisi pikkuhiljaa olla kontaktit kasassa.