keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Treeniä, treeniä

Kisojen jälkeen on treenattu sekä Even että Flitin kanssa aika ahkerasti. Ehkä liiankin, taukoa luvassa molemmille. Pääpaino on ollut kontakteissa ja motivaatiossa.

Evelle on haettu motivaatiota radalle ja tätä kautta estehakuisuutta. Käppänän "En tee jos ei huvita" asenne ei oikein meinaa soveltua agilityyn. Kuitenkin ilon ja positiivisen hulluuden avulla saa tuonkin menemään melko mukavasti radalla eteenpäin. Mitään kauheita toistomääriä, kieltämisiä/moittimisia ei siis tosiaan voi harrastaa, siinä vaiheessa on jo sama lähteä kotiin. Kontakteille Evelle on valittu kaikille esteille juoksukontaktit. Pienen ja ei niin helposti motivoituvan kääpiösnautserin pysäyttelyyn kontakteille on nähnyt järkeä. A-este on ollut alusta alkaen jo luonnostaan melko hyvä. Puomilla taas on ollut taipumusta loikata liian ylhäältä ( eli kyllä se pienikin saa kontaktivirheen aikaiseksi jos haluaa). Pikkuhiljaa on alkanut ottamaan vielä yhden loikan alaspäin ennen loikkaa ja osuu tällöin nätisti kontaktille. Eihän tuo vielä varma ole.

Flit on osoittanut että sillä on paha tapa joko lähteä täysillä tai sitten puolivaloilla. Tätä on nyt koetettu parantaa jotta saataisiin nuo hitaimmat vaihteet pois. Tuntuu hiukan että jos palkka on valmiina edessä, meno on täysillä eteenpäin. Jos palkka ei ole tiedossa vaan tulee jossain vaiheessa, otetaan taas hitaammat vaihteet käyttöön. Eiliset treenit oli aikalailla 50/50, alussa näytti että taas meinataan himmailla mutta loppua kohti lähdötkin sujui täysillä vaikka palkka olikin minulla. Jatkossa tarkoitus on enemmän tehdä rataa ilman etupalkkaa ja palkata aina jos lähtö tapahtuu täysillä. Flitin kontaktit....ovat olleet kauheaa säätöä. 2on2off kontaktit on mietityttänyt alusta alkaen kun ei oikein miellytä itseä. Toisaalta taas en ole oikein omasta mielestä osannut muutakaan opettaa, joten niillä on menty. Kauhean jahkailun (ja pienen testailun päätteeksi) päädyin kuitenkin että alan opettamaan puomille ja keinulla juoksukontaktit. A-este pysyy ehkä 2on2off kontaktina. Nyt on muutaman kerran treenattu juoksupuomia ja arvata saattaa ettei se ihan 100% varma ole. Sen siitä saa kun säätää, saa nähdä kostautuuko tämä mulle täysin. Mutta ei ne myöskään ihan toivottamat ole olleet, askelpituus sattuu aika mukavasti kohdalleen kun juoksee täysillä. Tästä pääsemmekin niihin positiivisiin asioihin, eli siihen että tuo puomi nopeutuu huomattavasti. Nyt kun Flit oikeasti juoksee puomin täysillä eikä emmi sitä loppua, saan itse laittaa kenkää toisen eteen ihan tosissaan että olen vedättämässä puomin edelle Flitin tullessa kontaktille.

Varmuutta parantamaan on nyt puomille otettu molemmille kaari käyttöön joka sai välittömästi kontaktit osumaan kohdalleen. Täytyy nyt tuon kaaren avulla saada nuo askeleet syöpymään mieliin jotta menisivät samalla tavalla myös kun kaari poistetaan. Tai ennen kuin se poistetaan, on se tarkoitus halkaista kahdeksi "tolpaksi" puomin molemmin puolin jolloin voidaan ruveta harjoittelemaan puomin jälkeistä kääntymistä jos ohjaaja jää jälkeen.