tiistai 9. huhtikuuta 2013

Häiriönsietoa Flitille

Vaikka treeniä ja agilityä alkaa olla liikaakin, kävin kuitenkin Flitin kanssa Nicon agility vuorolla OKK:lla treenaamassa. Flit on (ainakin minun mielestä) reagoinut välillä liikaa ympärillä tapahtuviin asioihin joka vaikuttaa ilmeeseen jolla se agilityä tekee. Koska harjoituksen tavoitteena oli saada parannettua häiriön sietoa ja keskittymistä agilityyn kisatilanteita varten, harjoitukset oli lyhyitä pätkiä (hyppy-putki-hyppy, putki-hyppy tyylisiä) palkaten ja koiran kanssa taistellen. Tämän lisäksi tein 3 puomi harjoitusta.

Häiriönsiedon harjoitteluun OKK:n halli on kyllä loistava, hämärä kuplahalli jossa on kisojen ja treenien aikaan kauhea meteli. Flit on käynyt hallissa vain kerran noin vuosi sitten joten paikka ei tosiaankaan ole tuttu. Ilokseni huomasin ettei vauhti ainakaan kauheita pudonnut eikä ylimääräistä haahuilua esiintynyt. Omasta mielestä ei mennyt ihan täysillä radalla eikä puomilla, treeniryhmän mukaan kuitenkin ihan mukavaa vauhtia se piti. Lienenkö hieman liian kriittinen tuon vauhdin suhteen?

Puomilla näyttää tulevan kiire jos aikoo keretä vedättämään loppuun, tälläkin kertaa vaikkei ihan optimaalisesti tullutkaan. Puomista tuli kuitenkin jo tuollakin kommenttia että aionko jatkossa ja etenkin kisatilanteissa keretä ohjaamaan puomin jälkeisiä esteitä? Ei kai se auta kuin vain keretä ja pyrkiä ohjausvalinnoilla ennen puomia auttamaan tätä. Kunhan ei opi loikkimaan vaan pitää kontaktit. Kyllähän tuosta varmasti semmoista veitsen terällä elämistä kisoissa tulee, mutta se ei pelaa joka pelkää.Onhan tämä kuitenkin nopeuslaji.