maanantai 29. huhtikuuta 2013

Talvikausi päättyy

Mistä tällä korkeudella tietää että talvi päättyy? Siitä että ohjattujen treenien talvikausi päättyy. Kelistä sitä ei auta ainakaan päätellä, yöllä satelee vieläkin uutta lunta maahan. Eli onpa mukavan raikas sää treenata ulkona.

Flitin viimeisissä treeneissä katsottiin läpi kontakteja, keppejä ja tehtiin pientä radanpätkää. Kontaktit on vielä vaiheessa kun nyt koetetaan saada nuo juoksukontaktit kuntoon joten niistä ei sen enempää. Ne menevät nyt työn alle ja tarkoitus saada kisakuntoon kesäkuun aikana. Keppeihin alan olla todella tyytyväinen. Nyt alkaa näkyä se pohjatyö ja itsenäisten keppien opettaminen mitä tuon kanssa on tehty. Flit kestää nyt lähettää tarvittaessa todella kaukaa kepeille ja se tekee ne itsenäisesti loppuun. Tästä syystä esim. takaleikkaus kepeillä ei tuota mitään ongelmaa. Samoin kulmat alkaa olla aika hyvin hallussa. Ainut ongelmamme tällä hetkellä onkin vedättäminen kepeillä. Vauhti kasvaa mutta järki vähenee samassa suhteessa. Terrierimäistä, eikö vain? Eli maltti katoaa ja ja välillä jää osa kepeistä suorittamatta. Tähän osa-alueeseen siis keskityttiin näissä treeneissä ja saatiinkin hyvät ohjeet joilla jatketaan. Itse olisin junnannut lähiviikot ihan toisella tavalla mutta onni on hyvät kouluttajat jotka pistävät koulutettavat ojennukseen. Muutenhan nuo kepit on jo ihan valmiit kisoihin. Pienessä ratatreenissä näkyi että oikeaan suuntaan mennään edelleen. Ei pienintäkään himmailua, irtosi esteille todella hyvin jonka seurauksena kesti takaleikkaukset ja irtoamisen sivulle päin. 

Siirtymämme ulkokentille onkin melko nopea. Eilen päättyi talvikausi ja tänään voimmekin jo avata ulkokauden. Jännityksellä odotamme kuinka ulos siirtyminen vaikuttaa pienen terrierin psyykkeeseen. Näemmekö laajoja kunniakierroksia pitkin lähimetsiä tai jäljestyksen alkeet, jää nähtäväksi. Saamme myös uuden treeniryhmän joka voi tehdä tuolle ihan hyvää. Lievää kyttäilyä on ollut havaittavissa jos olemme saaneet treeneihimme vierailevia tähtiä. Eli tätä pääsemme myös kitkemään pois.

Tänään päättyy myös OKK:n kisoihin ilmoittautuminen, pitäsköhän tuo otus ilmoittaa ennen treenejä sinne niin ei tule katumapäälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti