torstai 18. huhtikuuta 2013

Työn alla kontaktit

Kesä lähestyy ja siten myös suomalaisittain se aktiivisin kisakausi. Tämähän aiheuttaa tietysti jo pienen paniikin kahden nuoren koiran kouluttajassa. Kisoihin pitäisi päästä mutta kaikki on vielä levällään. Eilen työn alle päätyi kontaktit. Pelkät hyppyradat ei mieltä lämmitä, agilityradoillekin olisi päästävä. Mukaan niin Flit kuin Evekin ja auton keula kohti Activen hallia.

Ensin Evelle keinua ja A-estettä. Keinulla ongelmana tällä hetkellä on puomin ja keinun erottelun vaikeus, jonka vuoksi emme tänäänkään tehneet molempia samalla kertaa. Jos teemme molempia samalla kertaa, menee vauhti molemmilla ja säikkyy keinua kun ei oikein tajua että kumpi este nyt tällä kertaa oli kyseessä. Nyt kun teimme vain keinua, vauhtia oli taas hyvin eikä mitään arpomista ollut. A-estekkin oli varsin mallikas. Vedättämistä ei siedä, loikkaa aivan liian korkeelta, mutta samaa tahtia mennen ottaa nätisti. Muuten nuo suoritukset olisivat jo kisavalmiit, nyt täytyy vaan saada tuo keinu/puomi erottelu kuntoon.

Flitille tein kaikki kontaktit. Keinu näyttää todella hyvältä, juoksee todella kovalla sykkeellä lähes päähän asti ja lähtee vasta kun keinu paukahtaa maahan. Voisihan se vielä juosta muutaman kymmenen senttiä aivan reunalle asti jolloin keinu laskisi hieman nopeammin mutta kyllä tuokin jo kelpaa. A-este on jäänyt viime aikoina vähemmälle ja se kyllä näkyi. Kyllähän ne kaikki kontaktille osui mutta pari ekaa aivan kauhean korkealle. Loppuun vielä pari puomi suoritusta. Tällä kertaa kaksi aivan täydellistä suoritusta, hyvällä rytmillä niin pitkälle kuin askelia muuttamatta mahdollista ja hyvällä sykkeellä eteenpäin. Viimeinen kosketus puomiin näytti tulevan molemmilla kerroilla kontaktin viimeisen kolmanneksen kohdalle joten erittäin hyvä suoritus.

Eve aloitti kontaktien harjoittelun 2on2off tyylillä ennenkuin päädyin ne vuoden vaihteen aikaan vaihtamaan. Vaihdon jälkeen en ole vielä katunut kertaakaan. Suurimmat syyt vaihtoon olivat: Eve on pieni, ei mikään mailman nopein, kääpiösnautseri. En nähnyt järkeä tuhlata radalla aikaa istuttamalla helposti turhautuvaa kääpiösnautseria kontaktilla kun senkin ajan voisi käyttää kauhean mukavaan juoksemiseen.

Kuten Eve, myös Flit aloitti kontaktit 2on2off tyylillä. Vielä en kadu Flitin kohdalla vaihtoa 2on2off tyylistä juoksukontakteihin vaikka välillä mietityttää että saanko pidettyä tuon otuksen kurissa ettei se ala loikkimaan yli noista. No kouluttamallahan siitä selviää. Flitille vaihdos tuli vielä Eveä myöhemmin joten töitäkin on vielä edessä enemmän. Flitin kohdalla vaihdon syinä ei oikeastaan ollut yksikään yllämainituista vaan puhtaasti vauhti. High risk/High reward, agilityssä nopein koira voittaa. Eikä tuo pysäytyskontakti ole oikein ikinä istunut minun ideologiaan, kesken vauhdikkaan suorituksen koira pysäytetään radalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti